Våre skip

Havilas kystruteskip er ditt hjem for en liten stund. Her skal du bo, sove og spise. Og vi vil at du skal ha det godt. Vi inviterer deg om bord i kystruteskip med interiør som speiler den norske naturen med hav og himmel, fjell og stein – og isbreer. Naturmaterialer og nordisk design gir en lun og hyggelig atmosfære. Store vindu slipper det skiftende lyset og været inn i lugarer og fellesareal, og i observation lounge gir glasstaket fri utsikt til polarnatt og nordlys eller lyse sommernetter med midnattssol.

Havila Kystruten skal drive fire av de elleve rutene langs verdens vakreste sjøreise mellom Bergen og Kirkenes fra januar 2021. De fire rutene skal seiles med egne nybygg. De to første er klare fra 2021, de to neste fra 2022. Mens vi venter på de to siste egne skipene, bruker vi erstatningsfartøy som også skal gi de reisende trygg og god transport og innfri forventningene du har til en reise langs norskekysten.

Havila Kystrutens egne skip blir de mest miljøvennlige passasjerskipene på denne reisen. Med verdens største batteripakker om bord kan skipene seile uten støy og utslipp i timevis. Vi skal ha mindre plast og mindre utslipp og mer av miljøvennlige løsninger og teknologi. Vi har tette bånd til lokale produsenter og kortreist mat, og vi har et grønt blikk på alt vi driver med.

Vi seiler langs en sårbar og vakker kyst. Den skal vi ta godt vare på slik at også fremtidige reisende kan oppleve verdens vakreste sjøreise.